Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tο Μπαχρέιν διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

Tο Μπαχρέιν διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη Σαουδική Αραβία ήρθε η σειρά του Μπαχρέιν να ανακοινώσει ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, μετά τις αντιδράσεις στην Τεχεράνη για την εκτέλεση του επικεφαλής ιεροκήρυκα των σιιτών μουσουλμάνων Νιμρ αλ Νιμρ από τους Σαουδάραβες.

Το Μπαχρέιν έδωσε περιθώριο 48 ωρών στους Ιρανούς διπλωμάτες να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Στην κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν παρενέβησαν και οι ΗΠΑ, ζητώντας από τις δύο πλευρές να προσηλωθούν στη διπλωματία και να προχωρήσουν σε θετικά βήματα για την άμβλυνση των εντάσεων.

«Πιστεύουμε ότι η προσήλωση στη διπλωματία και οι απευθείας συνομιλίες παραμένουν ουσιαστικής σημασίας για την άμβλυνση των διαφορών και θα συνεχίσουμε να ζητούμε από τους ηγέτες της περιοχής να λάβουν θετικά μέτρα για τον κατευνασμό της κατάστασης», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία αποφάσισε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν στον απόηχο της επίθεσης κατά της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Τεχεράνη και της ιρανικής αντίδρασης για την εκτέλεση του σιίτη ιεροκήρυκα Νιμρ αλ-Νιμρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο αγώνας δρόμου για την καταστροφή του παράνομου προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν κορυφώνεται εν μέσω νέων πληγμάτων

Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η αμερικανοϊσραηλινή επιχείρηση στο Ιράν θα επιφέρει αλλαγή καθεστώτος

Ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε τον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος του Αράκ στο Ιράν – Χωρίς θύματα σύμφωνα με τοπικά Μέσα

Ουάσιγκτον: «Σε εβδομάδες και όχι μήνες» η ολοκλήρωση των επιχειρήσεων στο Ιράν, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr