ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ξαφνικά ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας, Ιγκόρ Σεργκούν

Πέθανε ξαφνικά ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας, Ιγκόρ Σεργκούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντικό πλήγμα στη στρατιωτική οργάνωση, σε επίπεδο ηγεσίας, δέχτηκε η Ρωσία, καθώς απεβίωσε ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 58 ετών, ο στρατηγός Ιγκόρ Σεργκούν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας.

Ο στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην κατάκτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, καθώς και στον σχεδιασμό των βομβαρδισμών στη Συρία, μία επιχείρηση η οποία συνεχίζεται.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο δεν αναφέρθηκαν τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του Ρώσου στρατηγού, ενώ εστάλη συλλυπητήριο τηλεγράφημα στη σύζυγό του και στις δύο κόρες του.

«Οι συνάδελφοί του και οι υφιστάμενοί του τον γνώριζαν ως έναν πραγματικό στρατιώτη, έναν έμπειρο και ικανότατο αξιωματικό και διοικητή, έναν άνδρα με ιδιαίτερο θάρρος», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, αποχαιρετώντας τον επί χρόνια συνεργάτη του.

Η μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του Ιγκόρ Σεργκούν χαρακτηρίζεται από αποστολές άκρας μυστικότητας. Το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί, είναι ότι υπηρέτησε για ένα διάστημα στην Αλβανία και στη Γιουγκοσλαβία. Από το 2011, ο Πούτιν του ανέθεσε την ηγεσία της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο νέος νόμος του Πούτιν: Η Ρωσία εκχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα

WSJ: Μυστικές επισκέψεις του αρχηγού της Μοσάντ στα Εμιράτα (ΗΑΕ) κατά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν

Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο

Πηγή: Ο Τραμπ άσκησε βέτο σε σχέδιο εξέγερσης των Κούρδων – Ποια η εισήγηση της Μοσάντ κι ο ρόλος της Τουρκίας

Ιράν: Εξάρθρωση δύο πυρήνων που συνδέονταν με τη Μοσάντ ανακοίνωσαν οι Αρχές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr