ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Μέρκελ: Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων

Διάγγελμα Μέρκελ: Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων», δήλωσε σε έκτακτο διάγγελμά της η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην σημερινή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ Γερμανοί υπήκοοι. Εξέφρασε ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα του Βερολίνου και των διεθνών εταίρων του για την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Σήμερα (η τρομοκρατία) χτύπησε την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα και τόσες άλλες τοποθεσίες. Η διεθνής τρομοκρατία επιλέγει διάφορες τοποθεσίες για τις επιθέσεις της. Ο στόχος της όμως είναι πάντα ο ίδιος: η ελεύθερη ζωή μας, σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Ναι, είναι εχθροί όλης της ανθρωπιάς – είτε στην Συρία, είτε στην Τουρκία είτε στην Γαλλία είτε στην Γερμανία. Θα επικρατήσει όμως ακριβώς αυτή η ελευθερία και η αποφασιστικότητά μας να δράσουμε εναντίον αυτών των τρομοκρατών από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και εξέφρασε την συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Η κυρία Μέρκελ ανέφερε ακόμη ότι μίλησε ήδη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι της εξέφρασαν την συμπαράσταση της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού. Η ίδια κάλεσε μάλιστα τους Γερμανούς να μην ξεχνούν σήμερα και τους ανθρώπους στην Τουρκία, οι οποίοι, όπως είπε, γίνονται συνεχώς στόχος της τρομοκρατίας. «Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στην Τουρκία», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη-Παναγιώτης Νέστορας: «Το γκαζάκι είναι σαν σφαίρα»

Θεσσαλονίκη: Τι είπαν Ιωακείμοβιτς και Αναστασιάδης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα σπίτια τους

Θεσσαλονίκη: Αναζητούν τρεις αντιεξουσιαστές για την εμπρηστική επίθεση-δολοφονία

Αλέξης Τσίπρας: «Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια της Βάγιας Νέστωρα» – «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία»

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η μητέρα του στελέχους της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, μετά την εμπρηστική επίθεση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr