Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέσβος: Παράνομο τζαμί έστησε μουσουλμάνος στη Μόρια (φωτο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άγγλος μουσουλμάνος έστησε ένα τζαμί σε μια πρόχειρη τέντα, με την επιγραφή «Mosque» (τζαμί), σε οικόπεδο δίπλα στο Κέντρο Υποδοχής των προσφύγων στη Μόρια.
assets_LARGE_t_420_54620955
Η υπόθεση, σύμφωνα με το Έθνος, απασχολεί ήδη την Εισαγγελία και τον Δήμο Λέσβου. Στην πρόχειρη τέντα-τζαμί έχουν τοποθετηθεί χαλιά και τραπεζάκια με βιβλία για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες.

Ο μυστηριώδης Βρετανός έκανε μάλιστα και ανάρτηση στο Facebook και καυχιόταν ότι άνοιξε το πρώτο τζαμί στη Λέσβο, 300 χρόνια μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. «I am speechless!» (είμαι άφωνος), έγραφε περήφανος.
newego_LARGE_t_420_54621028
Ο εν λόγω Βρετανός, δήλωσε στο Έθνος ότι είναι εθελοντής που έφτασε στη Λέσβο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ΜΚΟ και σε δύο μέρες αναχωρεί από το νησί για την Αγγλία. Ωστόσο, υπάρχουν φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο Τwitter, που τον δείχνουν με στρατιωτική στολή και όπλο στα χέρια.

Το θέμα με το παράνομο αυτοσχέδιο τζαμί πήρε ήδη διαστάσεις. Η Αστυνομία κατέθεσε φάκελο με φωτογραφίες και στοιχεία στον εισαγγελέα Μυτιλήνης που ξεκίνησε έρευνα, καθώς είχε αναφορές για τη λειτουργία του χώρου, ενώ αυθαίρετο χαρακτηρίζει το «τζαμί» ο δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Ευστράτιος Τζιμής, είπε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του, καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας.

Στη Λέσβο κυκλοφορεί ως φήμη ότι κάποιοι μαζεύουν χρήματα για το τζαμί και αναζητούν… χορηγούς για να το επεκτείνουν. Οι Αρχές του νησιού έχουν κινητοποιηθεί και οι υπηρεσίες του δήμου έχουν κάνει αυτοψία στον χώρο και στη λειτουργία του.

Πηγή: Ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Λιβύη διαμήνυσε στον Ντμπεϊμπά: Το ανυπόστατο και παράνομο «”τουρκο-λιβυκό μνημόνιο” για τις θαλάσσιες ζώνες, είναι ένα αγκάθι που δηλητηριάζει τις σχέσεις και εμποδίζει επενδύσεις και συνεργασίες»

Η αναγκαιότητα της ένταξης: όταν το μέλος και το σύνολο σώζονται μαζί

Οι Γάλλοι Ελευθεροτέκτονες στηρίζουν την εξέγερση κατά της θεοκρατίας του Ιράν

Τραμπ: Θα βοηθήσω για ειρήνη στην Ουκρανία και το μόνο που ζητώ είναι ένα «κομμάτι πάγου» (Γροιλανδία)

Φυλακές Κορυδαλλού: Άγρια δολοφονία βαρυποινίτη με αυτοσχέδιο μαχαίρι από συγκρατούμενο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr