ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντεσλάμ Σαλάχ, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Παρίσι, Τζιχαντιστές,


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένας μουσουλμάνος 41 ετών καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή από γαλλικό δικαστήριο επειδή αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητό του μια φωτογραφία του καταζητούμενου τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ και στο σπίτι του ένα μικρό οπλοστάσιο.
Ο Μουέζ Ντριντί, ένας ιδιαίτερα θρήσκος μουσουλμάνος, εξήγησε στο δικαστήριο της πόλης Βαλένς ότι είχε τοποθετήσει τη φωτογραφία του Αμπντεσλάμ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του ώστε να είναι σε θέση να τον “αναγνωρίσει” αν συναντηθούν κατά τύχη και να τον καταδώσει στις αρχές.
Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, 26 ετών, φέρεται ότι διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις του Νοεμβρίου του Παρίσι, στις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Έφυγε από τη γαλλική πρωτεύουσα την επόμενη ημέρα και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.
Ο εισαγγελέας Ερίκ Σαντζιβί δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του Ντριντί.
Υπενθύμισε ότι πριν από τη σύλληψή του, κατά τη διάρκεια ενός τροχονομικού ελέγχου, τον είχαν δει να προσεύχεται σε ένα γήπεδο κοντά στη Βαλάνς.
Είχαν ενημερωθεί οι υπηρεσίες πληροφοριών και είχε διαταχθεί μια έρευνα στο σπίτι του, στις 10 Δεκεμβρίου.
Εκεί βρέθηκε ένα οπλοστάσιο που ανησύχησε τις αρχές: ένα αυτόματο όπλο, μια καραμπίνα, ένα πιστόλι Μάουζερ και τουλάχιστον 503 σφαίρες.
Ο Ντριντί είχε ακόμη στην κατοχή του ένα σπαθί, μια ματσέτα, μια στρατιωτική στολή και μια σπάθα στην οποία είχε κολλήσει μια μικρή σημαία της Σαουδικής Αραβίας και τη Σαχάντα, την ομολογία πίστεως των μουσουλμάνων.
Για τον εισαγγελέα, ο Μουέζ Ντριντί έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός “μοναχικού λύκου”. “Αυτό θέλει το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), να δημιουργήσει εν δυνάμει δολοφόνους”, είπε.
Η συνήγορος του Ντριντί διαβεβαίωσε ότι ο πελάτης της “δεν σκόπευε να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα όπλα διότι δεν ήξερε πώς λειτουργούν”.























































