ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφασισμένος για σύγκρουση με την Κομισιόν ο Ματέο Ρέντσι

Αποφασισμένος για σύγκρουση με την Κομισιόν ο Ματέο Ρέντσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα νέο, πιο δυναμικό και επιθετικό προφίλ προβάλλει τις ημέρες αυτές ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Κύριος στόχος του να μπορέσει να αυξήσει η κεντροαριστερά τα ποσοστά της ενόψει των τοπικών εκλογών της άνοιξης. Σε ό,τι αφορά τις συνεχείς δηλώσεις και επικρίσεις που σχετίζονται με την ανάγκη περισσότερης ευελιξίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλει, πρώτα από όλα, να αποφύγει τυχόν «υποδείξεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι το καλοκαίρι.

Η Ιταλία ουσιαστικά ζητά να μπορεί να κάνει χρήση της οικονομικής ευελιξίας, τόσο σε σχέση με τις νέες δαπάνες για την ασφάλεια, όσο και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ο Ρέντσι θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο εκλογικό σώμα και να περιορίσει τη δύναμη των ευρωσκεπτικιστών, αρχίζοντας από την Λέγκα και το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Σε αυτό το μήκος κύματος η κυβέρνηση της Ρώμης ζητά η οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό να βαρύνει αποκλειστικά και μόνον τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι εκείνον των χωρών – μελών της. Το μήνυμα που στέλνει στη φάση αυτή ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι οι κοινοτικoί κανόνες πρέπει να συμβαδίζουν με τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της κάθε χώρας. Σε ό,τι αφορά την όποια διάσωση των τραπεζών, με τη δυνατότητα δημιουργίας μιας λεγόμενης «bad bank» θα γεφυρωθούν οι διαφορές με τις Βρυξέλλες; Απ΄ ό,τι φαίνεται, προμηνύεται συνεχής αντιπαράθεση.

Προχθές μόλις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι ο Iταλός πρωθυπουργός, «τον οποίο σέβομαι πολύ, δεν χάνει ευκαιρία να επικρίνει την Κομισιόν και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το κάνει», για να προσθέσει: «σφίγγω τα δάχτυλά μου σε γροθιά, αλλά την αφήνω στην τσέπη».

ΠΗΓΗ: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Επίτροπος Εμπορίου ΕΕ: Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο με τις ΗΠΑ για τους δασμούς μέχρι να συμφωνηθούν όλα

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε στον Άντριους Κουμπίλιους «τις πάγιες ελληνικές θέσεις ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας» στο «SAFE»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr