ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανοιχτή για τη διέλευση των προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, ήταν στις 11:30 το πρωί η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης, η οποία χτες παρέμεινε κλειστή κατά διαστήματα από το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα, λόγω της συμφόρησης του καταυλισμού προσωρινής διαμονής στη Γευγελή.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της ελληνικής αστυνομίας, με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, από τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου από το σημείο είχαν διέλθει κανονικά περίπου 780 πρόσφυγες, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό τους.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου, στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονταν περίπου 350 πρόσφυγες, οι οποίοι περιμένουν την αναχώρησή τους σε σκηνές, καθώς το κρύο στην περιοχή είναι τσουχτερό. Παράλληλα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε μικρή απόσταση από το ελληνικό χωριό, εκεί όπου σταματούν τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες για έλεγχο των υπηρεσιακών τους σημειωμάτων, ανέμεναν πέντε λεωφορεία με 200 επιβάτες.























































