Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χρυσό” deal 23 δισ. ευρώ Γαλλίας – Ιράν – Τι συμφώνησαν οι δύο χώρες

“Χρυσό” deal 23 δισ. ευρώ Γαλλίας – Ιράν – Τι συμφώνησαν οι δύο χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ιράν, Φρανσουά Ολάντ, Χασάν Ροχανί,

Το Ιράν συμφώνησε να αγοράσει 118 αεροσκάφη της Airbus, αξίας περίπου 23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στη Γαλλία.

Η συμφωνία για αγορά 73 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων και 45 αεροσκαφών μεσαίων αποστάσεων, που θα ολοκληρωθεί μόλις οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν αρθούν πλήρως, υπεγράφη κατά τη διάρκεια τελετής στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην οποία συμμετείχε ο Ροχανί και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η παραγγελία, σύμφωνα με το France 24, περιλαμβάνει αεροσκάφη A380, που είναι τα μεγαλύτερα επιβατηγά αεροσκάφη στον κόσμο – που αποτελεί ώθηση για την Airbus που αντιμετωπίζει προβλήματα στο να τα πουλήσει.

Η συμφωνία καλύπτει νέες παραγγελίες αεροσκαφών καθώς επίσης και «ένα πλήρες πακέτο συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας» αναφέρει η Airbus στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Νέα Στρατηγική Πολέμου του Ισραήλ: Προληπτική Άμυνα

Στρατηγική σιδηροδρομική σύνδεση άξονα Ασίας-Ευρώπης: Ιράν και Τουρκία συμφώνησαν για έργο $1,6 δισ.

Συνάντηση Ζελένσκι-Μακρόν: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για ειρήνη

Ιράν: Εκτός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος το φράγμα Αμίρ Καμπίρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr