ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Νέο ναυάγιο με τουλάχιστον 33 νεκρούς μετανάστες

Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Νέο ναυάγιο με τουλάχιστον 33 νεκρούς μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 33 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε ένα νέο ναυάγιο στη θάλασσα του Αιγαίου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 75 μετανάστες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

Το ανατραπέν σκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τις τουρκικές ακτές και σωσίβια γιλέκα όπως και προσωπικά αντικείμενα των μεταναστών που πνίγηκαν διακρίνονταν στην παραλία.

Μεταξύ των θυμάτων του ναυαγίου είναι και παιδιά, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP. Το άψυχο σώμα ενός βρέφους, το οποίο ήταν ντυμένο, ξεβράστηκε στην ακτή κοντά στην πόλη Αϊβατζίκ και το σώμα άλλου μωρού περισυνελέγη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος. Ήδη την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στ΄ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στ΄ανοικτά της Κω και την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η CIA αμφισβήτησε τις ισραηλινές πληροφορίες για την απειλή κατά του Τραμπ

«Φωτιές» στην Ιερουσαλήμ από διαρροές για αραβικό σχέδιο παραπλάνησης – Διαψεύδει εμπλοκή της Αιγύπτου ο Νετανιάχου

Η Συρία προσχωρεί στη συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας

Γαλλοεβραίος τουρίστας με κιπά δέχθηκε επίθεση δύο φορές στη Ρώμη ενώ οι δράστες φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Η Κύπρος επιλέγει ισραηλινά άρματα μάχης για να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr