Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πρόσφυγες τελείωσαν πολιτικά μια για πάντα τη Μέρκελ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μια και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών λόγω της στάσης της στο προσφυγικό.

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD, η δημοτικότητα της Merkel βρίσκεται στο 46%, το οποίο αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2001.

Είναι ενδεικτικό ότι η δημοτικότητα της εμφανίζεται να έχει υποχωρήσει κατά 12 μονάδες μέσα σε έναν μήνα.

Βάσει της μέτρησης, το 81% των Γερμανών εμφανίζεται να αμφισβητεί ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης απέναντι στο προσφυγικό, έναντι ενός 18% που πιστεύει το αντίθετο.

Ανάλογα ισχυρή είναι παράλληλα η πλειονότητα που επιδοκιμάζει τα «ήπια σκληρά» μέτρα.

Η μείωση επιδομάτων για πρόσφυγες που «δεν θέλουν να ενσωματωθούν» βρίσκει σύμφωνο το 88% των ερωτηθέντων, έναντι 10% που είναι αντίθετοι.

Η κήρυξη Αλγερίας, Μαρόκου και Τυνησίας σε ασφαλείς χώρες προέλευσης (η οποία απομακρύνει την έγκριση ασύλου για όσους προέρχονται από τις τρεις χώρες) βρίσκει σύμφωνο το 73% των ερωτηθέντων, έναντι 13% που είναι αντίθετο ενώ όσον αφορά την δημιουργία κέντρων υποδοχής κοντά στα σύνορα, από όπου και θα απελαύνονται ευκολότερα όσοι αιτούντες άσυλο παίρνουν αρνητική απάντηση, το 77% εμφανίζεται θετικό (έναντι 19% που είναι αντίθετο).

Πιο μοιρασμένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί όμως όσον αφορά σχετικά σκληρότερα μέτρα απέναντι στους αιτούντες άσυλο.

Το 63% θεωρεί σωστό το να μπει ανώτατο όριο στον αριθμό προσφύγων που θα δεχθεί η Γερμανία, έναντι 33% που είναι εναντίον.

Η επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποτιμάται ως σωστή από το 53% των ερωτηθέντων, έναντι 42% που την απορρίπτουν ενώ το 49% πιστεύει πως δεν είναι σωστό το να μην μπορούν πρόσφυγες που προέρχονται από χώρες με εμφύλιο να φέρουν την οικογένειά τους, έναντι του 44% που συμφωνεί με τον περιορισμό.

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών πρώτος είναι ο νυν υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ (Σοσιαλδημοκράτης) με ποσοστό αποδοχής το 70% (μειωμένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με έναν μήνα πριν) και ακολουθεί  ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, με ποσοστά αποδοχής στο 64% (χαμηλότερα κατά οκτώ μονάδες).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι μισοί Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Αχαΐα: 23χρονος Αφγανός βίασε 62χρονη σε χωράφι

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Ο Λίβανος από την Τρίτη 14/5 «επιστρέφει» Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr