Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πονοκέφαλος” παραμένουν τα κόκκινα δάνεια

“Πονοκέφαλος” παραμένουν τα κόκκινα δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση που είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ενόψει των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η ΤτΕ.

Η Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας, αναμένεται να θέσει ποσοτικούς στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά προκειμένου να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους για την πορεία των δανείων αυτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ώστε εντός του 2016 να έχει δημιουργηθεί η αγορά των εξειδικευμένων εταιρειών διαχείρισης.

Επιπροσθέτως οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται με Πράξη του διοικητή, η οποία είναι πιθανόν να εκδοθεί και εντός της εβδομάδας, να καθορίσει όλα τα παραπάνω.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ σε συνάρτηση με εκείνες που διαθέτει εκ του Νόμου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του έργου και να αποφευχθούν οι αλληλεπικαλύψεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

ΕΚΠΟΙΖΩ: Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τους «κόκκινους» δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη – Τι αλλάζει

Κώστας Τσουκαλάς για απόφαση Άρειου Πάγου: «Να σταματήσει η αγορά δανείων και ακινήτων να είναι ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των funds και των servicers»

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

«Ανάσα» για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr