ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» - Χάος στη Μέση Ανατολή - Όλοι οι Άραβες μιλάνε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Προς νέα χαλάρωση των capital controls προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει την απόφαση εντός της ημέρας, έπειτα και από το «πράσινο φως» που άναψε η ΕΚΤ για χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών σε συγκεκριμένες συναλλαγές, αλλά όχι στις αναλήψεις.
Με την τελευταία χαλάρωση της 12ης Ιανουαρίου παρέχονταν νέες διευκολύνσεις, καθώς αυξάνονταν τα όρια που έχουν οι τράπεζες για να εγκρίνουν αιτήματα μεταφοράς χρημάτων από επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΚΤ συναίνεσε στη νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών παρά το γεγονός ότι η βελτίωση της πορείας των καταθέσεων στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016, ανεκόπη απότομα τον Φεβρουάριο, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες αναλήψεις των 420 ευρώ ανά λογαριασμό με αποτέλεσμα το ισοζύγιο εισροών – εκροών να καταστεί εκ νέου αρνητικό.























































