ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν ξεκαθαρίζει πως είναι ικανό να αντισταθεί έναντι οποιουδήποτε

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο των Εξωτερικών του Ιράν στην Τεχεράνη, υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις δεν παραβιάζουν τη συμφωνία που το Ιράν υπέγραψε με τη Δύση, αναφορικά με τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποίησαν στις 8 Φεβρουαρίου, αρκετές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων βαλλιστικού τύπου από υποδομές εκτόξευσης σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο διεξαγωγής στρατιωτικής άσκησης, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις αποδεικνύουν την αποτρεπτική αμυντική ικανότητα του Ιράν, αλλά και τα οπλικά συστήματα που διαθέτει για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής κατά της ισλαμικής επανάστασης, του ιρανικού κράτους και της ανεξαρτησίας του, ανέφερε η είδηση του ιρανικού πρακτορείου.

Οι εκτοξεύσεις αυτές πραγματοποιούνται μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, τον Ιανουάριο, σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Οι εντάσεις ορίζονται γεωγραφικά από τη διώρυγα του Σουέζ, προβάλλονται γεωπολιτικά στον Κόλπο του Άντεν, ανοιχτά της Υεμένης και καταλήγουν στα υπό ιρανικό έλεγχο Στενά του Ορμούζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Ορμούζ – Η απάντηση των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη

ΗΠΑ: Νέα ιδιωτικά σχολεία για μελλοντικούς ηγέτες

Τζέι Ντι Βανς: Οι ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν – «Τώρα, στο Ισραήλ μπορεί να αρέσει αυτό, μπορεί και να μην αρέσει»

«Η ιρανική απειλή θεωρήθηκε ψυχολογικός πόλεμος»: Αξιωματούχοι παραδέχονται μείζονες αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών

«Θα μπορούσατε να μείνετε μόνοι απέναντι στο Ιράν»: Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ προς Νετανιάχου για την κλιμάκωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr