ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aυτό είναι το σχέδιο του ΝΑΤΟ μέσα στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες

Aυτό είναι το σχέδιο του ΝΑΤΟ μέσα στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η δράση του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό στο Αιγαίο, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια δηλώσεων προς τους εκπροσώπους του Τύπου, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαΐκής Επιτροπής με τον πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρώτος άξονας αφορά τη διεύρυνση στα ελληνικά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα των ζωνών δράσης της Συμμαχίας, σε συνεργασία με τη Frontex, ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, επισημαίνοντας τον κομβικό ρόλο της Λέσβου.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Frontex μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και προσωπικού ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ ενώ σε ό,τι αφορά τον τρίτο άξονα επισήμανε ότι στην επιχείρηση θα δραστηριοποιηθούν πέντε πλοία του ΝΑΤΟ καθώς και ελικόπτερα που βρίσκονται πάνω σε αυτά.

Σε ό,τι αφορά το αν θα επιστρέφονται στην Τουρκία οι άνθρωποι που διασώζονται από πλοία του ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι σε αυτό έχει συμφωνήσει και η Τουρκία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εν προκειμένω θα λαμβάνονται υπόψη και οι κανόνες που ισχύουν στην χώρα του σκάφους της Συμμαχίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φαραντούρης τα κατάφερε! Η ΕΕ απαιτεί τιμωρία των τζιχαντιστών της Συρίας που επιτίθενται σε Ρωμιούς/Ελληνορθόδοξους

Διπλή δολοφονία στις Λιβανάτες: 45χρονος σκότωσε τα δύο ανίψια του 23 και 26 ετών

Ο Τραμπ ανοίγει απευθείας δίαυλο Μόσχας-Κιέβου ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Ρωσία και Ελληνισμός: φιλελληνισμός, γεωπολιτική, κομμουνισμός και εκκλησιαστική πολιτική

Τουρκία: Μέχρι τέλος 2026 οι νεοθωμανοί κάνουν τη «Γαλάζια Πατρίδα» νόμο – Οι Τούρκοι πειρατές τώρα διεκδικούν 176 ελληνικά νησιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...