Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τίποτα δεν θέλουν να μείνουν οι πρόσφυγες στα Ιωάννινα

Με τίποτα δεν θέλουν να μείνουν οι πρόσφυγες στα Ιωάννινα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προβλήματα και αντιδράσεις σημειώθηκαν κατά την καταγραφή των 1.167 προσφύγων και μεταναστών, που μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο παλαιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων πολλοί πρόσφυγες είχαν περικυκλώσει τα λεωφορεία αρνούμενοι να μπουν στις σκηνές διότι όπως υποστήριζαν ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και χωρίς επαρκή ηλεκτροφωτισμό.

Βεβαίως εάν είχαν την εμπειρία της Ειδομένης, θα τους φαίνονταν παράδεισος αυτές οι εγκαταστάσεις.

Υπήρξαν και πρόσφυγες που ήθελαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου έχουν τις οικογένειές τους, καθώς όπως λένε, το πρωί δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία να τους συναντήσουν, γιατί οδηγήθηκαν κατ ευθείαν από τα πλοία στα λεωφορεία.

Γιατροί που βρίσκονται στο χώρο επισήμαναν ότι πολλά μικρά παιδιά είναι άρρωστα, ενώ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάποιοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Στον χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές χωρητικότητας 8-10 ατόμων η κάθε μία.

Όπως γράφει το τοπικό Epirus Post, οι εικόνες ήταν μικρά παιδιά, οικογένειες που έχουν χωριστεί, ηλικιωμένοι, ανάπηροι, ασθενείς…

Πολλοί έκλαιγαν, καθώς έχουν χάσει την ελπίδα να σμίξουν με τους δικούς τους που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Άλλοι ζητούσαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Έλεγαν ότι έχουν μικρά παιδιά αλλά και χρήματα για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο καταφύγιο για αυτά.

Δείτε εικόνες από το τοπικό Epirus Post:

prosfiges_giannena2

prosfiges_giannena3

prosfiges_giannena4

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανός υπ. Εσωτερικών: Η Ελλάδα παίρνει πίσω παράτυπους μετανάστες από τη Γερμανία

DW: Το Πάπιγκο έχει διχαστεί με αφορμή την κατασκευή κατοικιών εφοπλιστή – Καταγγελίες για απειλές

Η Νότια Αφρική έπαψε να δέχεται Παλαιστίνιους [πρόσφυγες] δίχως βίζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr