ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ παρακολούθησε 24 τουρκικές παραβιάσεις “χαλαρά”…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου προέβησαν τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, και ενώ βρίσκεται πλέον σε ισχύ η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό και το ΝΑΤΟ παρακολούθησε το “θέαμα” χωρίς προβληματισμό…

Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης των δύο οπλισμένων τουρκικών ζευγών από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε στις τρεις το μεσημέρι, νοτιοδυτικά των Ψαρρών, όπου ενεπλάκησαν κατά τη διαδικασία αναχαίτισης, ζεύγος ελληνικών μαχητικών με το πρώτο ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Δέκα λεπτά αργότερα, το ζεύγος των ελληνικών μαχητικών αναχαίτιζε δια εμπλοκής νοτίως της Χίου και το δεύτερο ζεύγος των οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Τις εικονικές αερομαχίες είχαν τη δυνατότητα να δουν σε πραγματικό χρόνο η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η τουρκική TCG GOKOVA και η ολλανδική VAN AMSTEL που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο της NATOϊκής αποστολής για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών.

Συνολικά στο FIR Αθηνών εισήλθαν δέκα τουρκικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Καταγράφηκαν έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν «κλίμα» για πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το φθινόπωρο

Πηγή: Ο Τραμπ άσκησε βέτο σε σχέδιο εξέγερσης των Κούρδων – Ποια η εισήγηση της Μοσάντ κι ο ρόλος της Τουρκίας

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr