Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Welle: Οι Βρυξέλλες είναι “hotspot” τζιχαντιστών

Deutsche Welle: Οι Βρυξέλλες είναι “hotspot” τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κορυφαίος ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Ρολφ Τοπχόβεν, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), βλέπει άμεση συνάρτηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες με την πρόσφατη σύλληψη του «εγκέφαλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ειδικό το περιβάλλον του Αμπντεσλάμ υποκίνησε τις επιθέσεις, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και ότι μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ δεν αποδυναμώθηκαν.

Η επίθεση στις Βρυξέλλες έχει πολλές αντιστοιχίες με τις επιθέσεις στο Παρίσι πριν από τέσσερις μήνες, σημειώνει ο γερμανός ειδικός, πίσω από τις οποίες βρισκόταν το Ισλαμικό Κράτος. Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη στις Βρυξέλλες, και ειδικότερα στη συνοικία Μόλενμπεκ, προπύργιο ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά από έφοδο της αστυνομίας στο κρησφύγετό του.

Σύμφωνα με τον Τοπχόβεν γίνεται πλέον σαφές ότι υπήρχε διασύνδεση τρομοκρατικών πυρήνων που δρούσαν μεταξύ Παρισίων και Βρυξελλών. Ειδικότερα οι Βρυξέλλες φαίνεται να λειτουργούσαν σαν ενδιάμεση πόλη-σταθμός για την προετοιμασία των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, γεγονός που συνηγορεί με στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες. Οι τελευταίες μάλιστα αποκαλούν τις Βρυξέλλες ως «Hotspot» ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων.

Πάντως τους τελευταίους μήνες οι διαδοχικές ήττες και απώλειες που σημειώνει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε μεμονωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις ανά την Ευρώπη, οι οποίες λειτουργούν σαν μια ένδειξη ότι το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να δίνει το «παρών».

Σε κάθε περίπτωση, ο Τοπχόβεν εκτιμά ότι είναι ακόμη νωρίς να πούμε εάν πρόκειται να επακολουθήσουν και νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Πάντως «ακόμη και σε εμάς (σσ: στη Γερμανία) δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος», επισημαίνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr