Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητρώο εισόδου – εξόδου από τη Σένγκεν θέλει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Μητρώο εισόδου – εξόδου από τη Σένγκεν θέλει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, στην οποία αναμένεται να αναζητηθεί μια πρώτη κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην τρομοκρατική απειλή, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico, η Γερμανία θα πιέσει στη σημερινή συνεδρίαση για την ταχεία εισαγωγή ενός μητρώου εισόδου-εξόδου για πολίτες τρίτων χωρών που εισέρχονται στη ζώνη Σένγκεν.

«Στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν υπάρχουν πολλά κενά» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ένα μητρώο εισόδου-εξόδου για τη ζώνη Σένγκεν».

Όπως αναφέρει το Politico, παρά το γεγονός ότι τα κράτη-μέλη δίνουν ταξιδιωτικές βεβαιώσεις σε πολίτες τρίτων χωρών που εισέρχονται στη ζώνη Σένγκεν δεν υπάρχει μέχρι στιγμής μια κεντρική βάση δεδομένων. Μια σχετική πρόταση της Κομισιόν είχε συζητηθεί το 2008 ωστόσο ανησυχίες που αφορούσαν την προστασία των προσωπικών δεδομένων ανέβαλαν την απόφαση.

«Θα συζητήσουμε τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και αν αυτά είναι επαρκή» ανέφερε από τη μεριά του ο ολλανδός υπουργός Εσωτερικών Richard Plasterk, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει ο Guardian, στη σημερινή συνάντηση δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, ωστόσο οι υπουργοί της ΕΕ πρόκειται να ασκήσουν πίεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υιοθέτηση του μητρώου επιβατών πτήσεων (to λεγόμενο PNR).

Στη συνάντηση αναμένεται να παραστεί και ο επικεφαλής της Europol Rob Wainwright, στον απόηχο της προειδοποίησης που εξέδωσε σήμερα η υπηρεσία ότι οι επιθέσεις των Βρυξελλών δείχνουν ότι υπάρχει δίκτυο τουλάχιστον 5.000 υπόπτων τρομοκρατών οι οποίοι είναι πιο επικίνδυνοι από ό, τι προηγουμένως θεωρούνταν και έχουν εκπαιδευτεί για επιθέσεις στην Ευρώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...