ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Λιμενικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ο Πειραιάς θα γίνει εμπόλεμη ζώνη αλλά…

Οι Λιμενικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ο Πειραιάς θα γίνει εμπόλεμη ζώνη αλλά…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Έλληνες λιμενικοί είχαν προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η “φιλοξενία” των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέληγε σε κάτι εκρηκτικό, αφού από την πρώτη σχεδόν ημέρα είχαμε επεισόδια, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί, που παριστάνουν ότι όλα τα ξέρουν (ενώ δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ ξανά στη ζωή τους), θεώρησαν περιττό να ακούσουν τους Έλληνες λιμενικούς.

Τώρα και ενώ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας κινδυνεύει να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος εξέδωσε νέα ανακοίνωση, μήπως και τη διαβάσει κανείς και αποφασίσει να πράξει…

Καμία έκπληξη στους άνδρες του Λιμενικού δεν προκάλεσαν τα άγρια επεισόδια στον Πειραιά το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) «τα περιστατικά επιθέσεων, ξυλοδαρμών κι εντάσεων μεταξύ ομάδων μεταναστών είχαν ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη ημέρα δημιουργίας αυτού του πρόχειρου και ιδιότυπου καταυλισμού στον πλέον ακατάλληλο χώρο, όπως είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Είχαμε επισημάνει τους κινδύνους «από την παρατεταμένη παραμονή τόσων ανθρώπων, διαφορετικών εθνικοτήτων, φύλων και ηλικιών σε έναν χώρο τόσο ακατάλληλο» προστίθεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

«Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σταδιακής μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών σε κατάλληλους χώρους, ανθρώπινους και ασφαλείς» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΛΠΣ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα σοβαρά επεισόδια χθες βράδυ (σ.σ. την Τετάρτη) στο λιμάνι του Πειραιά και οι τραυματισμοί προσφύγων και μεταναστών δυστυχώς μόνο έκπληξη δεν προκαλούν.

Η Ομοσπονδία μας και η Ένωση Προσωπικού ΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων, είχαν εδώ και πολλές ημέρες επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρατεταμένη παραμονή τόσων ανθρώπων, διαφορετικών εθνικοτήτων, φύλων και ηλικιών σε έναν χώρο τόσο ακατάλληλο.

Είχαμε γνωστοποιήσει και εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα περιστατικά επιθέσεων, ξυλοδαρμών κι εντάσεων μεταξύ ομάδων μεταναστών είχαν ξεκινήσει σχεδόν από την πρώτη ημέρα δημιουργίας αυτού του πρόχειρου και ιδιότυπου καταυλισμού στον πλέον ακατάλληλο χώρο, όπως είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να γίνει αντιληπτό ότι καθημερινά πλέον κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα όχι μόνο όλων αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων αλλά και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τι χειρότερο πρέπει να συμβεί ώστε να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία προσφύγων και λιμενικών, επιβατών και επαγγελματιών που κινούνται στους χώρους του λιμανιού;

Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σταδιακής μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών σε κατάλληλους χώρους, ανθρώπινους και ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν το δίκτυο «φίλων» του 37χρονου τζιχαντιστή της Χαμάς

Επιχείρηση «ODIN»: Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία για τον 37χρονο τζιχαντιστή που ετοιμαζόταν για βομβιστική επίθεση με στόχο τουρίστες

Ο 37χρονος που συνελήφθη στην Κρήτη ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής της Χαμάς – Κατασκεύαζε βόμβα στα Πατήσια για να σκοτώσει τουρίστες

Τρομοκρατική επίθεση σε κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς τουρίστες φέρεται να σχεδίαζε ο τζιχαντιστής της Χαμάς που συνελήφθη στην Κρήτη

Στην Αθήνα ο 37χρονος που κατηγορείται για τζιχαντιστής της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr