ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας κατά ΜΚΟ και “αλληλέγγυων”: Θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι

Τόσκας κατά ΜΚΟ και “αλληλέγγυων”: Θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μετανάστες, Νίκος Τόσκας, Πρόσφυγες,

Την ανάγκη να μειωθεί ο ρόλος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους χώρους που έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες, υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews», επισημαίνοντας ότι ένα μέρος ΜΚΟ πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη.

Όπως υποστηρίζει, «κάποιοι θεώρησαν ότι ο “ανθρωπισμός” τούς βολεύει για να βγάλουν χρήματα». Επίσης, αναφέρει ότι κάποιες από τις οργανώσεις χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες ή από διεθνείς οργανισμούς και καταγγέλλει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις προσφύγων που δεν ήθελαν να δηλώσουν άσυλο, αλλά πιέστηκαν από μέλη ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να το κάνουν.

«Θα πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι», προσθέτει, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος ΜΚΟ που πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα αποτελέσματα και επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι «δεν βοηθάει στο μέτρο που θα έπρεπε και στο βαθμό που έχει υποσχεθεί». Ωστόσο, φαίνεται καθυσηχαστικός για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Ο τωρινός αριθμός των 50 περίπου χιλιάδων δεν είναι υπερβολικός, μπορούμε να τον αντέξουμε», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χρειάζεται παράλληλα στροφή της πολιτικής, από διαχείριση των ροών, σε διαχείριση ημιμόνιμης παραμονής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα Μάκρη: Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός για αρπαγή και βιασμό ανήλικης

Το τέλος της Ευρώπης ή το τέλος των ψευδαισθήσεών της;

Διπλή τραγωδία με μετανάστες σε Λέσβο και Σάμο: Πνίγηκαν 12 άτομα μεταξύ τους ένα βρέφος

Εκβιασμός Ζελένσκι σε Ευρώπη: «Ή πληρώνετε 70 δισ. ή έρχονται 20 εκατομμύρια Ουκρανοί»

ΟΗΕ: 694.392 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία από τον Ιανουάριο του 2025

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...