ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Γαλλία, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Παρίσι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,


















































Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου - Τι προβλέπει η τροπολογία
Η EuroLeague, ο Παναθηναϊκός και ο «άσος στο μανίκι» του Σιλβέν Φρανσίσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές αναφορικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών – αυξημένος ο κίνδυνος επιθέσεων από τζιχαντιστές στη Γερμανία προειδοποιούν εκ νέου οι γερμανικές αρχές.
Σύμφωνα με τη βελγική γενική εισαγγελία, αρχικός στόχος της ομάδας που πραγματοποίησε τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν -ξανά- η Γαλλία.
Σε σύντομη ανακοίνωσή της σήμερα Κυριακή, η εισαγγελία αναφέρει πως «επιβεβαιώνει πως αρκετά στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να χτυπήσει εκ νέου τη Γαλλία» και πως, αιφνιδιασμένοι από την γρήγορη πορεία των ερευνών, αποφάσισαν στο τέλος να χτυπήσουν τις Βρυξέλλες.
Εν τω μεταξύ για τον κίνδυνο πιθανών τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Γερμανία προειδοποιεί εκ νέου ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος. Σε συνέντευξή του στην Welt της Κυριακής ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν τονίζει ότι «το Ισλαμικό Κράτος θέλει να πραγματοποιήσει επιθέσεις και κατά της Γερμανίας ή να πλήξει στόχους γερμανικών συμφερόντων».
Όπως αναφέρει, στην προπαγάνδα τους οι τζιχαντιστές αναφέρουν και γερμανικές πόλεις δίπλα σε γνωστές μητροπόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κατάσταση ασφαλείας πολύ σοβαρή, σημειώνει όμως ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για επικείμενες επιθέσεις στη χώρα.
«Το δυναμικό των ισλαμιστών τρομοκρατών υπολογίζεται σε 1.100 άτομα», εξηγεί ο Μάασεν, προσθέτοντας ότι σε αυτούς προστίθενται περίπου 8.650 σαλαφιστές. «Ο αριθμός αυξάνεται ουσιαστικά καθημερινά», όπως λέει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισλαμιστές προσπαθούν να προσεγγίσουν και να κερδίσουν τους πρόσφυγες. «Περισσότερο με ανησυχούν οι πολυάριθμοι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες. Η ομάδα αυτή προσεγγίζεται στοχευμένα».
ΠΗΓΗ: dw.com























































