ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Κίνα, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ταϊβάν,


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
Θεώνη: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος, δεν είναι και άλλος άνθρωπος»
Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας και της Ταϊβάν κατηγορείται ο πλωτάρχης του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Έντουαρντ Λιν, o οποίος έχει γεννηθεί στην Ταϊβάν και αργότερα έγινε Αμερικανός πολίτης, σύμφωνα με άρθρο του αμερικανικού ναυτικού.
Επίσημο έγγραφο του ναυτικού αναφέρει ότι ο ύποπτος υπηρετούσε στη διοίκηση υπηρεσίας, που ασχολείται με τη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών εκτός των ΗΠΑ. Ωστόσο, το αμερικανικό ναυτικό δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του υπόπτου.
Ο αξιωματικός κατηγορείται ότι σε δύο περιπτώσεις έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες, ενώ προσπάθησε να κάνει το ίδιο άλλες τρεις φορές, σε εκπρόσωπο ξένης κυβέρνησης «με πρόθεση ή αιτία χρήσης των πληροφοριών αυτών προς όφελος της ξένης κυβέρνησης» αναφέρει το έγγραφο.
Το έγγραφο δεν αναφέρει ποιες είναι οι ξένες χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ο ανώνυμος αμερικανός αξιωματούχος σημειώνει ότι είναι πιθανό να πρόκειται για την Κίνα και την Ταϊβάν, καθώς οι έρευνες για την υπόθεση αυτή, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.























































