Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Ρώμη – Κατά της λιτότητας διαδήλωσαν στο Παρίσι

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Ρώμη – Κατά της λιτότητας διαδήλωσαν στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε γιατί… βγήκαμε στις αγορές κι ακόμα κανείς δεν μας έχει εξηγήσει γιατί πήγαμε και δανειστήκαμε αφού έχουμε πλεόνασμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε ανάγκη από νέα δανεικά, η Ευρώπη ξεσηκώνεται κατά της λιτότητας και μια νέα Άνοιξη, ευρωπαϊκή, κάνει την εμφάνισή της.

Στη Ρώμη πολλές χιλιάδες Ιταλοί κατέβηκαν στους δρόμους σε μια μεγάλη και επεισοδιακή όπως αποδείχθηκε διαδήλωση κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Ρέντσι.

Σύντομα, όμως, οι δρόμοι της Αιώνιας Πόλης βάφτηκαν με αίμα διαδηλωτών: Η περίφημη Βία Βένετο που βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τους συγκεντρωμένους κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δεκάδες ήταν οι τραυματίες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε τουλάχιστον 80 προσαγωγές ατόμων. Ένας διαδηλωτής έχασε το χέρι του από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Διαδηλώσεις και στο Παρίσι

Μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συγκλόνισαν το Σάββατο και το Παρίσι όπου τουλάχιστον 25.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τα μέτρα λιτότητας.

Δείτε φωτογραφίες από τις άγριες οδομαχίες στη Ρώμη που βρήκαμε στο twitter:

roma1 roma2 roma3 roma4

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγροτική εξέγερση στις Βρυξέλλες – Οργισμένοι αγρότες πολιόρκησαν το Ευρωκοινοβούλιο

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: «Ο πρωθυπουργός μας εμπαίζει» – Ανοιχτά τα μπλόκα στις γιορτές

Ο «Κίμων» γαλανόλευκος – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται για να προστατεύει, να αποτρέπει, να εγγυάται – Ο «Κίμων» επιστρέφει μετά από 2500 χρόνια στην Ανατ. Μεσόγειο

Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr