ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει η Σοσιαλδημοκρατία στη Γερμανία την ώρα που ανεβαίνουν οι Ναζί

Καταρρέει η Σοσιαλδημοκρατία στη Γερμανία την ώρα που ανεβαίνουν οι Ναζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πτώση μίας μονάδας από την περασμένη εβδομάδα καταγράφουν τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που βρίσκονται στο 34%, πολύ μακριά ωστόσο από τους κυβερνητικούς εταίρους τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) οι οποίοι παραμένουν στο 21% και φαίνεται να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρή εσωτερική κρίση στη Γερμανία.

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού «Stern» και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 14%, το υψηλότερο ποσοστό τους από το καλοκαίρι του 2013, ενώ η Αριστερά κερδίζει μία μονάδα και ανεβαίνει στο 9%. Η νεοναζιστική Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) που εκμεταλλεύεται την αντιμεταναστευτική ρητορική ανεβαίνει απειλητικά πλέον στο 10% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 7%.

Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος έχουν προκαλέσει πλέον ανοιχτή αμφισβήτηση της ηγεσίας του SPD, με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να αντιμετωπίζει έντονη κριτική από πολλά στελέχη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο κ. Γκάμπριελ εξέφρασε την κατανόησή του για την κριτική στο πρόσωπό του και πρότεινε ακόμη και να παραιτηθεί, «αν αυτό θα βοηθούσε» το κόμμα. Ο επικεφαλής ωστόσο της Κ.Ο. Τόμας Όπερμαν τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά το πώς το SPD θα αναδείξει τις θέσεις του ακόμη πιο επιθετικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Γερμανία-δημοσκόπηση: Παραίτηση Μερτς ζητά το 55% των πολιτών – Πρώτη η ακροδεξιά AfD

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr