ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινστιτούτο Τουρκικής Γλώσσας : “Βρώμικες” οι γυναίκες με περίοδο

Ινστιτούτο Τουρκικής Γλώσσας : “Βρώμικες” οι γυναίκες με περίοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία,

Για σεξισμό κατηγορείται για μία ακόμη φορά το Ινστιτούτο Τουρκικής Γλώσσας (TDK), o επίσημος γλωσσικός φορέας της γειτονικής μας χώρας, εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου λήμματος σε λεξικό του, που χαρακτηρίζει τις γυναίκες με περίοδο «βρώμικες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το επίσημο λεξικό που έχει εκδώσει ο οργανισμός εξηγεί τη λέξη βρώμικος («kirli» στα τούρκικα) χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περίπτωση «μιας γυναίκας που έχει περίοδο». Οι άλλοι δύο ερμηνείες που περιλαμβάνει για τον όρο είναι «ακάθαρτος, λεκιασμένος» και «αντίθετος στις αξίες της κοινωνίας».

Το αμφιλεγόμενο λήμμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην γειτονική χώρα μετά από μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter πριν από δύο μέρες η Elif Safak, μία από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες συγγραφείς στην Τουρκία, με την οποία ασκούσε κριτική στον φορέα για την επιλογή του συγκεκριμένου σεξιστικού παραδείγματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» – Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία

Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr