ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ουκρανία,


















































Πλάκα: Τρεις άνδρες στο στόχαστρο για τη φονική έκρηξη - Η κλοπή χαλκού πίσω από την τραγωδία
Το Ισραήλ αντιμέτωπο με νέα πρόκληση στη Μεσόγειο καθώς η Λιβύη ενέκρινε το ανυπόστατο μνημόνιο με την Τουρκία
Σιν Μπετ (ισραηλινή Ασφάλεια): Εκτός του Κατάρ ακόμα δύο κράτη επιχείρησαν να επηρεάσουν τις εκλογές στο Ισραήλ
Ο επικεφαλής της CENTCOM ενημέρωσε τον Τραμπ για τις στρατιωτικές επιλογές έναντι του Ιράν
Δικηγόροι και δανειολήπτες νόμου Κατσέλη: Προκλητικά ευνοϊκή για τις τράπεζες και τους servicers η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησε στην εκταμίευση δόσης 1,6 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, εξαιτίας των πολιτικών προβλημάτων στη χώρα και της διαφθοράς.
Η Ουκρανία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας, ανέφερε το ΔΝΤ την Τετάρτη, αλλά αποκάλεσε τη μάχη κατά της διαφθοράς ως τη «λυδία λίθο» προκειμένου η κυβέρνηση να διατηρήσει τη διεθνή στήριξη.
Ομως, η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί μόνο μετά από την επίσημη έγκριση του συμβουλίου του Ταμείου, κάτι που αναμένεται τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ. «Για αυτό είναι σημαντικό οι αρχές να ενισχύσουν την προσπάθειά τους να εδραιώσουν τη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, να ενισχύσουν αποφασιστικά τη διαφάνεια και το κράτος δικαίου και να μεταρρυθμίσουν τις μεγάλες και αναποτελεσματικές κρατικές επιχειρήσεις», ανέφερε ακόμη.
Η αξιολόγηση για τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα, υπό το πρόγραμμα δανεισμού των 17,5 δισ. δολαρίων που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2015, κατέληξε ότι το Κίεβο έχει κάνει επαρκή μεταρρυθμιστική πρόοδο για να υπάρξει νέα εκταμίευση. Η αξιολόγηση αρχικά έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους.
Μέχρι τώρα η Ουκρανία έχει λάβει μόνο 6,7 δισ. δολάρια στο τριετές πρόγραμμα.























































