Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια στη Βαγδάτη με σαντριστές διαδηλωτές – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

Επεισόδια στη Βαγδάτη με σαντριστές διαδηλωτές – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευρείας κλίμακας επεισόδια συνέβησαν την Παρασκευή στη Βαγδάτη από εξαγριωμένους σαντριστές διαδηλωτές, οι οποίοι για ακόμη φορά επιτέθηκαν στην “πράσινη ζώνη” της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο και άλλα πολλά κυβερνητικά κτίρια, υπηρεσίες και πρεσβείες.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με βροχή από δακρυγόνα και πραγματικά πυρά κατά των διαδηλωτών για να τους διαλύσουν.

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης.

sadristes2

Στη συνέχεια οι ιρακινές Αρχές κήρυξαν σε όλη την περιοχή απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να αποκατασταθεί η τάξη.

Νωρίτερα τον Μάιο σαντριστές διαδηλωτές εισήλθαν στο κοινοβούλιο του Ιράκ, το κατέλαβαν και προπηλάκισαν πολλούς βουλευτές.

Οι σαντριστές είναι ένα ιρακινό ισλαμιστικό σιιτικό κίνημα στο οποίο ηγείται ο ιμάμης Μουκτάντα Αλ Σαντρ.

Οι υποστηρικτές του κινήματος προέρχονται από όλες τις τάξεις και τα στρώματα της ιρακινής κοινωνίας, οι πιο ένθερμοι οπαδοί του όμως είναι οι φτωχοί σιίτες.

Οι σαντριστές είναι ένα θρησκευτικό και λαϊκό κίνημα. Στόχος του είναι μια κοινωνία που θα διοικείται από έναν συνδυασμό θρησκευτικών νόμων και φυλετικών εθίμων.

Οι σαντριστές είναι σιίτες ισλαμιστές και θεοκράτες, κάτι σαν το καθεστώς του Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στη Νίκαια και στον Ε65

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, ενισχύουν τα μπλόκα

34 οργανώσεις Β/Α Συρίας: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Αλαουιτικής Κοινότητας»

Κινητοποιήσεις αγροτών: Κλειστή η Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Νίκαια – Τραυματισμοί και συλλήψεις

Λονδίνο: «Σανδαλάκηδες» διαδηλωτές υπέρ της Γάζας την «έπεσαν» στην Oxford Street

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr