ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Και όμως γυρίζει!» - Η δημοκρατική παράταξη αυτο-οργανώνεται «από τα κάτω» - Ο Αλέξης Τσίπρας σε όλη την Ελλάδα
Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί - Το πρόσχημα
Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» - Κοινό αμυντικό αφήγημα με
Οι «Παράλληλοι Βίοι» ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα και ο «αποκεφαλισμός» στην «Αυγή»
Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία - Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι 73 ετών, αλλά δεν διακρίνει κανείς καταπόνηση παρά τα καθήκοντά του και τα πολλά ταξίδια του. Το μεγάλο ερώτημα στο Βερολίνο είναι αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις γερμανικές εκλογές του 2017, γράφει σε άρθρο της η συντηρητική εφημερίδα Frankfurter Allgmeine Zeitung.
Σε δεκαέξι μήνες θα γίνουν εκλογές. Κατά τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης ο Σόιμπλε θα είναι 75 ετών. Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι αναρωτιούνται συνεχώς αν θα συνεχίσει ή θα σταματήσει.
Στο Βερολίνο δεν μπορούν να υποθέσουν ούτε αν θα μπορέσει να αντέξει ακόμα μια βουλευτική περίοδο, αλλά ούτε και να φανταστούν ότι θα σταματήσει αφού η πολιτική είναι η ζωή του, όπως γράφει χαρακτηριστικά η FAZ.
Μπορεί ο Σόιμπλε όμως στα 75 του να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι; Γνωρίζει ότι η κοινή γνώμη θα θέσει τέτοια ερωτήματα. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα πάρει θέση δημόσια για το θέμα αυτό όσο γίνεται αργότερα. Αν το κάνει στις επόμενες μέρες θα προκαλέσει μια μακρά συζήτηση κατά τις καλοκαιρινές διακοπές.
Αν γνωστοποιούσε την απόφασή του να αποχωρήσει θα γινόταν αυτό που αποκαλούν οι Αμερικανοί «lame duck» (καμμένο χαρτί). Αν αντίθετα περιμένει μπορεί να ελπίζει ότι θα τον βοηθήσει ο πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ, ο οποίος είναι κατά τι μεγαλύτερος, 76 ετών. Αν αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος, όπως τον πιέζουν όλα τα κόμματα, τότε ο Σόιμπλε θα μπορεί να παραπέμψει στο παράδειγμά του.























































