ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Γιάννης Στουρνάρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κλάους Ρέγκλινγκ, Πρωτογενές Πλεόνασμα,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη δέσμευση ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, έδωσε ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Ο ESM θα συνεχίσει να παρέχει δάνεια προς την Ελλάδα, με πολύ ευνοϊκούς όρους» εξήγησε ο κ. Ρέγκλινγκ και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ.
Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, το επιτόκιο των δανείων του ESM βρίσκεται κάτω του 1%, ενώ η περίοδος ωρίμανσης των ομολόγων ανέρχεται στα 32 έτη.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία» διαβεβαίωσε παράλληλα, παρότι εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αβεβαιότητα των δημοσιονομικών μεγεθών.
«Δεν ξέρουμε ακριβώς, τις ανάγκες της Ελλάδας σε λίγα χρόνια από τώρα, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις είναι αρκετά αβέβαιες» σημείωσε με νόημα.
Όσον αφορά τους στόχους του προγράμματος, κατέστησε σαφές ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να σεβαστούν πως ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ανέρχεται στο 3,5% του ΑΕΠ, έως το 2018.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει διατυπώσει ενστάσεις, θεωρώντας υπερβολικά φιλόδοξο τον στόχο του 3,5%.
Νωρίτερα, ο κ. Ρέγκλινγκ συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με κύριο θέμα συζήτησης το μέλλον και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.























































