ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μουζάλας, Ελληνικά Νησιά, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παράνομα εισελθόντες μετανάστες και όχι πρόσφυγες είναι περίπου το 50% των ανθρώπων που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά, εκτίμησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι στα νησιά «έχουμε 8.000 άτομα που περιμένουν», ενώ στο παρελθόν ήταν έως και 15.000.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες – μετανάστες μπορούν να καταθέσουν αίτηση ασύλου που θα εξεταστεί από ειδικές επιτροπές.
Για τα ασυνόδευτα παιδιά, ο Γ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούλιο θα φτιαχτούν 500 θέσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στα κέντρα υποδοχής στα νησιά, επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί έχει αλλάξει και η ψυχολογική κατάσταση των μεταναστών που ουσιαστικά αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν προς την Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα τους τελειώνουν και τα χρήματα.
«Αυτή η κατάσταση δημιουργεί και μικρομαφίες. Δεν είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν, που διακινούν ναρκωτικά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει να χτυπήσεις τα μικροκακοποιά στοιχεία και να προστατεύσεις τις οικογένειες».
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «χειριζόμαστε το θέμα με τη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια».
























































