Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτές είναι οι εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων στην Τουρκία με νούμερα (λίστα)

Αυτές είναι οι εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων στην Τουρκία με νούμερα (λίστα)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η λίστα διώξεων αντιφρονούντων, κατηγορούμενων ως υποστηρικτών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και του πραξικοπήματος της Παρασκευής, περιλαμβάνει χιλιάδες ανθρώπους στην Τουρκία, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία σχέση με τον Γκιουλέν και το μετριοπαθές ισλαμιστικό του κίνημα.

Το CNBC μετέδωσε ότι τουλάχιστον 50.000 θα αντιμετωπίσουν διώξεις, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν στη συνωμοσία.

Μέχρι την Τρίτη, 19 Ιουλίου, οι εκκαθαρίσεις στο τουρκικό κράτος είχαν ως εξής:

15.200 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και 8.777 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Απολύθηκαν 7.850 αστυνομικοί, κρατούνται 6.000 στρατιώτες και αξιωματικοί, 2.745 δικαστές απολύθηκαν πολλοί εκ των οποίων κρατούνται.

1.577 Πανεπιστημιακοί παραιτήθηκαν, 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, 614 χωροφύλακες, 492 του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, 370 δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης τελούν υπό έρευνα, 257 υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου, 103 στρατηγοί και ναύαρχοι συνελήφθησαν, καθαιρέθηκαν 47 κυβερνήτες περιφερειών και 30 κυβερνήτες επαρχιών.

lista_erdogan

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr