ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκεφαλισμός, Γαλλία, Ζακ Αμέλ, Ιερέας, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,


















































Η συνέχεια μιας χιλιετούς αναμέτρησης ανάμεσα στην Ανατολή (Περσία) και τη Δύση (Ελληνορωμαϊκός κόσμος)
Πλοία με ρωσικό αργό σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα
ΗΠΑ-Ισραήλ βομβάρδισαν το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο - Τι είπε ο Τραμπ
Ο Διευθυντής της CIA αποκάλυψε απόρρητο σχέδιο του Ιράν για βομβαρδισμό των ΗΠΑ
Επιχείρηση «Bunker Busting»: Οι ΗΠΑ έπληξαν ιρανικές βάσεις πυραύλων με βόμβες 5.000 λιβρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ηλικιωμένος ιερέας στη φωτογραφία είναι ο 88χρονος π. Ζακ Αμέλ (Jacques Hamel), που αποκεφαλίστηκε από δύο άνδρες οπλισμένους με μαχαίρια μέσα στην εκκλησία του στη Νορμανδία.
Ο ηλικιωμένος ιερέας, μοναχές και πιστοί, που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ στη Ρουέν, κρατήθηκαν όμηροι το πρωί της Τρίτης από τους δύο άνδρες για 40 περίπου λεπτά.
Οι δράστες εισήλθαν στην εκκλησία στις 09.45 το πρωί, την ώρα της πρωινής λειτουργίας, και σύμφωνα με μαρτυρίες φώναξαν σύνθημα υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι δράστες της επίθεσης έκοψαν τον λαιμό του 88χρονου ιερέα , πριν πέσουν οι ίδιοι νεκροί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες άλλος ένας από τους συνολικά πέντε ομήρους έχει τραυματιστεί σοβαρά και χαροπαλεύει.
Μεταξύ των ομήρων ήταν ένας ιερέας, δύο μοναχές, καθώς και πιστοί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Μια τρίτη μοναχή, που επίσης βρισκόταν στην εκκλησία, κατάφερε και ξέφυγε και ειδοποίησε την Αστυνομία.
«Φρίκη από τη βάρβαρη επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, κάνοντας λόγο για πλήγμα για ολόκληρη τη Γαλλία και όλους τους καθολικούς.
«Θα είμαστε ενωμένοι», καταλήγει το tweet του Γάλλου πρωθυπουργού.
Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.
Ο 88χρονος ιερέας π. Ζακ Αμέλ (Jacques Hamel), που αποκεφαλίστηκε από δύο άνδρες οπλισμένους με μαχαίρια.























































