ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιωάννα Γκελεστάθη: Παραιτήθηκε από τη ΝΔ για ... «την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη της»
Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;
Το Ισραήλ σε αναμμένα κάρβουνα: Αξιωματούχοι ασφαλείας προετοιμάζονται για μείζονα στρατιωτική κίνηση των ΗΠΑ εντός του Σαββατοκύριακου
ΕΚΠΟΙΖΩ: Δικαστικό «στοπ» στη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς - Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας
Greek Linguistic Heritage as a Universal Phenomenon – Papapostolou: "The ideal vehicle for concepts, knowledge, and dialogue" 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την κρατικοποίηση της Deutsche Bank σε περίπτωση ανάγκης εισηγείται ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου «Μαξ Πλανκ» Μάρτιν Χέλβιγκ, εκ των εγκυρότερων εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας για τον τραπεζικό τομέα, ενώ κατηγορεί την ΕΚΤ για καθυστερήσεις και λάθος προτεραιότητες.
«Εάν μία τράπεζα μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς συστημικούς κινδύνους, θα πρέπει να τους αναλάβει το κράτος», δηλώνει ο κ. Χέλβιγκ στην «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» και, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Deutsche Bank, τονίζει: «Εάν μια ανάμιξη του κράτους φαίνεται ως αναπόφευκτη, τότε θα πρέπει το γερμανικό κράτος να πάρει τις μετοχές και να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας ελέγχου που είναι συνδεδεμένη με αυτές τις μετοχές».
Ο Γερμανός οικονομολόγος ασκεί ακόμη κριτική στην ΕΚΤ, η οποία, όπως εκτιμά, ευθύνεται εν μέρει για την διαρκή αναβολή της διάσωσης των τραπεζών. «Αντί να ασχολείται πρωτίστως με την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού, θα ήταν καλύτερα να είχε προηγουμένως να βάλει σε τάξη τις τράπεζες», σημειώνει χαρακτηριστικά.























































