ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι ακροδεξιοί ονειρεύονται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Τούρκοι ακροδεξιοί ονειρεύονται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η Τουρκία πρέπει να προσαρτήσει την Τζαραμπλούς για τους Τουρκμένους αδελφούς μας και να πάρει τη βορειοανατολική Συρία για μια μεγαλύτερη Τουρκία”, γράφει ένας Τούρκος Γκρίζος Λύκος στο Twitter, “προβάλλοντας” δημοσίως τις ακροδεξιές ζυμώσεις στη γειτονική χώρα.

Μάλιστα έχει δημοσιεύσει κι ένα χάρτη της Συρίας όπου δείχνει σε ποιες περιοχές της Συρίας ζούνε Τουρκμένοι.

Οι Τουρκμένοι ή Τουρκομάνοι ήταν Τούρκοι νομάδες που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάποιοι έμειναν στο Ιράκ και κάποιοι άλλοι στη Συρία.

Ο πληθυσμός τους στη Συρία δεν είναι γνωστός. Άλλοι λένε ότι δεν ξεπερνούν τους 100.000 ανθρώπους, οι ίδιοι υπολογίζουν ότι είναι κοντά στα 3,5 εκ.

tourkoi_akrodexioi

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου τουρκικά στρατεύματα μαζί με “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα εισέβαλαν στη Συρία για να πάρουν την πόλη Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τζαραμπλούς βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη δίπλα στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Η εισβολή ονομάστηκε από τον τουρκικό στρατό “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του τζιχαντιστές εισήλθαν δίχως μάχη στην Τζαραμπλούς την οποία το Ισλαμικό Κράτος είχε εγκαταλείψει.

Πολλοί Τούρκοι ακροδεξιοί ή ισλαμιστές βλέπουν σε αυτή την εισβολή την “αναβίωση” της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αν και οι Τούρκοι δεν έχουν εισέλθει πιο βαθιά από 7 χλμ στο έδαφος της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Στο εδώλιο ο πρώην Μεγάλος Μουφτής της Συρίας

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr