ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Σοσιαλιστές εναντίον δεξιών και δημάρχων για το μπουρκίνι

Γαλλία: Σοσιαλιστές εναντίον δεξιών και δημάρχων για το μπουρκίνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νόμος με τον οποίο θα απαγορευόταν το να φορούν οι γυναίκες μπουρκίνι στην παραλία θα ήταν «αντισυνταγματικός, αναποτελεσματικός» και ενδεχομένως θα προκαλούσε «ανεπανόρθωτες εντάσεις», προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Croix.

Αν και πολλές προσωπικότητες της Δεξιάς έχουν ταχθεί υπέρ ενός νόμου που θα επέβαλε την απαγόρευση του ισλαμικού μαγιό, που καλύπτει το σώμα της γυναίκας, η σοσιαλιστική κυβέρνηση «αρνείται να νομοθετήσει επί αυτού του ζητήματος, καθώς ένας τέτοιος νόμος θα ήταν αντισυνταγματικός, αναποτελεσματικός και τέτοιας φύσης που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανταγωνισμούς και ανεπανόρθωτες εντάσεις», υπογράμμισε ο υπουργός.

Την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο, απεφάνθη υπέρ της αναστολής του μέτρου της απαγόρευσης του μπουρκίνι. Στην απόφαση αυτή επικαλείτο απευθυνόμενο στους δημάρχους της χώρας τον «σεβασμό των ελευθεριών που εγγυώνται οι νόμοι».

Η διαμάχη ωστόσο, η οποία έχει ξεσπάσει στην χώρα και προκαλεί τριγμούς και στα πολιτικά κόμματα, δεν αμβλύνθηκε έπειτα από αυτήν την απόφαση και πολλοί υποψήφιοι της Δεξιάς πραγματοποίησαν προεκλογικές συγκεντρώσεις το σαββατοκύριακο ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, όπου θα πρέπει να επιλέξουν τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί υπεραμύνθηκε της απαγόρευσης του μπουρκίνι στο όνομα της προστασίας «του τρόπου ζωής των Γάλλων».

Ο αντίπαλός του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλάν Ζιπέ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται σε έναν νόμο κατά του μπουρκίνι για λόγους «συγκυρίας».

«Πού θα σταματήσει σήμερα αυτή η φρενίτιδα που έχει καταβάλει τη γαλλική κοινωνία; Αύριο θα απαγορεύσουμε να φοράνε μακριά φούστα στο σχολείο;» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία – «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας

Παρίσι: Οι Γάλλοι Ελευθεροτέκτονες τίμησαν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά – Γκιγιόμ Τρισάρ: «Η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη»

Ικαρία: Γάλλος τουρίστας ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο

Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία: Η επικοινωνιακή καπηλεία από τον Μητσοτάκη μιας διαχρονικής εθνικής στρατηγικής

Ο Νίκος Δένδιας συνυπέγραψε την Ανανέωση της Συμφωνίας για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr