Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τυφώνας Μάθιου σκότωσε 842 ανθρώπους και συνεχίζει να απειλεί ζωές και περιουσίες

Ο τυφώνας Μάθιου σκότωσε 842 ανθρώπους και συνεχίζει να απειλεί ζωές και περιουσίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή εκτοξεύτηκε στους 842, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

«Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το Οβάλ Γραφείο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών τον Κρεγκ Φουγκέιτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).

«Διαπιστώσαμε ότι έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές σε ορισμένες περιοχές στη νότια Φλόριντα. Πιστεύω ότι η κύρια ανησυχία μας στην παρούσα φάση δεν είναι μονάχα η ισχύς των ανέμων αλλά και η άνοδος των υδάτων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε 842 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι στην χώρα.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι στην Φλόριντα σήμερα εξαιτίας του τυφώνα Μάθιου και οι αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω διακοπές στην ηλεκτροδότηση, δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται πλησίον των ακτών του Ατλαντικού της αμερικανικής Πολιτείας προς τα βόρεια, αφού στοίχισαν την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην Αϊτή.

«Θα έχουμε περισσότερες διακοπές ρεύματος» επισήμανε ο Σκοτ, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές πλημμύρες από τον τυφώνα στην περιοχή του Τζάκσονβιλ.

«Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα έρθει. Υπάρχει ενδεχόμενο (ο τυφώνας) να μας πλήξει άμεσα και να καταγραφθούν άνεμοι ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr