Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς απαγόρευση της μπούρκας η Γερμανία

Προς απαγόρευση της μπούρκας η Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση απαγόρευσης της μπούρκας βρίσκεται η Γερμανία, μετά τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε ομιλία του σε κομματικά στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών.

Το συνεργαζόμενο κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ θέλει να τεθεί εκτός νόμου το γυναικείο μουσουλμανικό κάλυμμα για το πρόσωπο και να απαγορευτεί η χρήση του σε κυβερνητικά και δημόσια κτίρια.

Ο εκπρόσωπος των χριστιανοδημοκρατών, του κόμματος της Καγκελαρίου, ζήτησε την εξ ολοκλήρου απαγόρευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Ντε Μεζιέρ ωστόσο, τόνισε ότι η πρόταση αυτή είναι υπερβολική.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ό,τι δεν δεχόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Μέρκελ δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές για την απαγόρευση της μπούρκας, ενώ η Βουλγαρία ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που έλαβε και επισήμως την απόφαση, προειδοποιώντας τις μουσουλμάνες πως θα χάσουν την άδεια παραμονής στη χώρα και τα επιδόματα, ενώ θα πληρώσουν και 750 ευρώ πρόστιμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Γερμανική έρευνα: Στο 21,6% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα – Αύξηση και στη Γερμανία

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr