Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Αναστασιάδης αποσαφήνισε πόσοι έποικοι θα μείνουν στην Κύπρο

Ο Νίκος Αναστασιάδης αποσαφήνισε πόσοι έποικοι θα μείνουν στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διευκρινίσεις με παραδοχή λάθους, για τον αριθμό των εποίκων που αναμένεται να παραμείνουν στη Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, έκανε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι «πέραν των 130.000 Τουρκοκυπρίων που έχουν πάρει την κυπριακή ταυτότητα, υπάρχουν και άλλες 25.000 που ζουν στην Αγγλία και έχουν την ιθαγένεια του παρανόμου μορφώματος (ψευδοκράτους)».

Ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που περιλαμβάνεται στις 220.000 πληθυσμού που έχει συμφωνηθεί ότι θα διαμένουν στο Τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κρατίδιο, ανέρχεται στις 155.000.

«Εάν υπολογίσουμε ότι το 2004 οι μικτοί γάμοι με τα τέκνα, υπολογίζονταν γύρω στις 18.000, επομένως εάν στις 155.000 προστεθούν ακόμη 25.000 (βάσει των σημερινών δεδομένων), τότε αυτοί που νομιμοποιούνται ανέρχονται στις 40.000».

Συνεπώς ο αριθμός 90.000 που είχε αναφερθεί χθες ήταν λάθος και ο αριθμός των εποίκων που θα μείνουν θα είναι περίπου 40.000.

Ο Κύπριος Πρόεδρος απέδωσε το χθεσινό λάθος, στις δηλώσεις που έγιναν «στο πόδι» και στην κόπωση του ίδιου.

Κατέστησε σαφές ότι δεν θα μπορεί κάποιος Τούρκος έποικος να πάρει υπηκοότητα, εάν δεν προηγηθούν τέσσερις υπηκοότητες Ελλήνων υπηκόων (Αναλογία 4:1).

Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε πως είναι πλέον η ώρα να γίνει μια συνάντηση για την εδαφική πτυχή του Κυπριακού, ενώ στις 4 Νοεμβρίου σε διακαναλική διάσκεψη τύπου θα ενημερώσει τον λαό.

Οι συναντήσεις των δύο ηγετών θα συνεχιστούν και στις αρχές Νοεμβρίου, με στόχο όπως είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, να κλείσουν ορισμένα θέματα που υπάρχουν συγκλίσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ σε καύσιμα, ηλεκτρισμό, τρόφιμα, γεωργία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν – Τον δέχτηκε ο σύμμαχος Βασιλιάς

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

25η Μαρτίου: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εύχεται και ηχηρά τονίζει: «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον»

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...