Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ “νέκρωσε” για δύο ώρες τους κολοσσούς του διαδικτύου

Κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ “νέκρωσε” για δύο ώρες τους κολοσσούς του διαδικτύου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify και το eBay αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας την Παρασκευή στις ΗΠΑ έπειτα από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ένας πάροχος υπηρεσιών.

Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, όπως επίσης στους ιστότοπους πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν αδύνατη στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ορισμένους ενημερωτικούς ιστοχώρους, από αυτήν την τεραστίου εύρους κυβερνοεπίθεση, που ενδεχομένως επηρέασε εκατομμύρια χρήστες, προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία του δικτύου Netflix, του HBO και της υπηρεσίας πληρωμών μέσω Διαδικτύου Paypal.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 14.10 ώρα Ελλάδας. Η λειτουργία αποκαταστάθηκε στις 16.20 ώρα Ελλάδας.

Στόχος των χάκερ ήταν η εταιρεία Dyn, η οποία ανακατανέμει τη ροή δεδομένων στο Διαδίκτυο μεταφράζοντας τις ονομασίες των ιστότοπων σε διευθύνσεις IP, γνωστοποιήθηκε σε ένα δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο TechCrunch, η επίθεση είχε ως επίκεντρο τις ΗΠΑ.

Οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ασία δεν φαίνεται να «αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» τη Μουσουλμανική Αδελφότητα του Σουδάν

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στην εξουσία – Αναλυτές προειδοποιούν: «Είναι πιο επικίνδυνος από τον πατέρα του»

Σε αναζήτηση «στρατηγικής εξόδου» ο Τραμπ: Οι πιέσεις για το πετρέλαιο και το αδιέξοδο με την Τεχεράνη

Τραμπ: Ακραία απειλή κατά του Ιράν – «Θα βρέξει θάνατο, φωτιά και οργή»

Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Κάναμε μια «βραχυπρόθεσμη εκδρομή» στο Ιράν – Σκέφτεται να καταλάβει τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr