ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολλανδέζα τζιχαντίστρια που το “έσκασε” από τη Μοσούλη δεν πείθει ότι ήταν “θύμα”

Ολλανδέζα τζιχαντίστρια που το “έσκασε” από τη Μοσούλη δεν πείθει ότι ήταν “θύμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια Ολλανδέζα τζιχαντίστρια, που παραδόθηκε στους Κούρδους Πεσμεργκά έξω από τη Μοσούλη τον Σεπτέμβριο, επέστρεψε στην πατρίδα της και ερευνάται από τις ολλανδικές Αρχές εάν πράγματι διέφυγε από τη Μοσούλη επειδή δεν συμφωνούσε με την οργάνωση ή είναι πιστή στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Λάουρα Χάνσεν δήλωσε, μιλώντας στον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Kurdistan24, ότι ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα της εξαιτίας του βίαιου σύζυγού της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο άνδρας της την ξεγέλασε, λέγοντάς της ότι θα πήγαιναν στη Συρία για “διακοπές” και ότι θα μάζευαν χρήματα για τους πρόσφυγες.

“Δεν ήθελα να ταξιδέψω στη Συρία… Με ανάγκασε”, είπε στο κουρδικό κανάλι.

“Προσπαθούσε διαρκώς να διαφύγω από την κόλαση στην οποία ζούσα”, συμπλήρωσε η Χάνσεν.

Οι ολλανδικές Αρχές υποψιάζονται ότι δεν την “απήγαγε” ο άνδρας της, αλλά ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με πλήρη συναίνεση.

Οι Αρχές υποψιάζονται επίσης ότι υπάρχει μια πιθανότητα το Ισλαμικό Κράτος να την έστειλε πίσω για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία.

Η όμορφη Λάουρα Χάνσεν εμφανίστηκε σε δικαστήριο στο Ρότερνταμ την Τρίτη και παραμένει κρατούμενη για περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Telegraaf.

Σε συζητήσεις της στην εφαρμογή WhatsApp με τον πατέρα της, φαίνεται ότι υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος.

Όταν ο πατέρας τής έστειλε ένα βίντεο με αποκεφαλισμούς της οργάνωσης, μήπως και της αλλάξει γνώμη, εκείνη του απάντησε:

“Αυτοί οι αποκεφαλισμοί είναι δικαιολογημένοι” και συνέχισε. “Αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να εξολοθρευτούν. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”, του είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παραδίδονται στους Κούρδους Πεσμεργκά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Μυστική βάση στο Ιράκ για την υποστήριξη των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

Ξένες πολιτοφυλακές σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr