ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση,

















































Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% - Ο Τσίπρας έως και 36%
Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία
Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό
Αγροτική εξέγερση στις Βρυξέλλες - Οργισμένοι αγρότες πολιόρκησαν το Ευρωκοινοβούλιο
Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πριν από το τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρξουν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ανέφερε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος σήμερα από τις Βρυξέλλες.
«Είναι φιλόδοξο, αλλά εφικτό», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο ότι όλα θα πρέπει να έχουν μπει στη θέση τους «ταυτόχρονα» έως τις 5 Δεκεμβρίου, δηλαδή η συμφωνία για το χρέος και μια καταρχήν συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Τόνισε, ωστόσο παράλληλα: «Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν συμβεί αυτό. Δεν είναι καταστροφή».
Στη συνέχεια ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση εντός του 2016. «Δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν σημαντικές πολιτικές συζητήσεις, όπως για παράδειγμα η αγορά εργασίας και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το 2017-2018».
Κακώς οι αναφορές στην επιστολή Ντάισελμπλουμ για το ασφαλιστικό, ερμηνεύτηκαν ως μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.
Ο ίδιος αξιωματούχος, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι αναφορές στην επιστολή Ντάισελμπλουμ για το ασφαλιστικό, ερμηνεύτηκαν ως μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. «Πρέπει να ήταν κακή μετάφραση από το google translate από τα ολλανδικά στα ελληνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιβεβαίωσε ότι η επόμενη αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα θα είναι περί τα μέσα Νοεμβρίου.























































