Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Τσεχία δίνει 1,1 εκατ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για το μεταναστευτικό

H Τσεχία δίνει 1,1 εκατ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία υπεγράφη την Τετάρτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας Γιαν Μπόντι.

Από ελληνικής πλευράς, το μνημόνιο υπέγραψε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Στο έγγραφο περιγράφεται η σχετική δωρεά της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τσεχίας προς την Ελληνική Δημοκρατία, το ποσό της οποίας είναι 30 εκατομμύρια κορώνες Τσεχίας (1,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου) και προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων και την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Πώς θα διατεθούν τα χρήματα

Η διάθεση της χρηματικής δωρεάς συμφωνείται να διατεθεί στον εξοπλισμό τριών κέντρων ταυτοποίησης υπηκοότητας αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου, τεσσάρων προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών και 15 τμημάτων συνοριακής φύλαξης που υπάγονται στις τοπικές διευθύνσεις της αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο «100» της Άμεσης Δράσης

Εκτός λειτουργίας το «100» της Άμεσης Δράσης – Τι να κάνουν οι πολίτες

Πυροσβεστική: Πολύμηνη διαρροή προπανίου προκάλεσε τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»

Θεσσαλονίκη: Την δολοφονία 46χρονης ομολόγησε 52χρονος, ερευνάται η εμπλοκή του και στον θάνατο 41χρονης

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του «Βιολάντα», ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο προϊστάμενος βάρδιας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr