Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμπανάκι ανησυχίας: Μειώνεται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας

Καμπανάκι ανησυχίας: Μειώνεται ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΛΣΤΑΤ, Υπογεννητικότητα,

Άκρως ανησυχητικά μηνύματα για τον πληθυσμό της Ελλάδας και την ανανέωσή του, προέκυψαν από τη σχετική έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), μετά την τελευταία καταμέτρηση την 1η Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί κατά 0,68%, ή αλλιώς περίπου 80.000 άνθρωποι λιγότεροι σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2015.

Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων ανήλθε σε 10.783.748 άτομα, εκ των οποίων 5.224.210 άνδρες και 5.559.538 γυναίκες. Την 1η Ιανουαρίου του 2015, ο πληθυσμός ανερχόταν σε 10.858.018 άτομα.

Η μείωση συνιστά απόρροια της φυσικής κάμψης του πληθυσμού, η οποία ανήλθε σε 29.365 άτομα (91.847 γεννήσεις – 121.212 θάνατοι) αλλά και της αρνητικής καθαρής μετανάστευσης, η οποία διαμορφώθηκε σε 44.905 άτομα (64.446 εισερχόμενοι – 109.351 εξερχόμενοι).

Την ίδια ώρα, ο πληθυσμός ηλικίας 0 έως 14 ετών ανήλθε στο 14,4% επί του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο πληθυσμός ηλικίας 15 έως 64 ετών στο 64,3% και ο πληθυσμός ηλικίας 65 και άνω ετών στο 21,3%.

Στον νομό Αττικής, ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων διαμορφώθηκε σε 3.781.274 άτομα, ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης σε 1.109.969 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν για υπογεννητικότητα: «Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή μία καταστροφή» – Του… φταίνε οι ομοφυλόφιλοι

Εκτόξευση τιμών στο κρέας – Ακρίβεια: Ο ελληνικός λαός υποσιτίζεται και η ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί

Αυξήσεις «φωτιά» σε καφέ, σοκολάτα, κρέας και ενοίκια – Στο 1,9% ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

Ο Μητσοτάκης καταστρέφει την Ελλάδα – Ξένος Τύπος: Διεθνής ξεφτίλα για την Ελλάδα λόγω σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ανησυχία για μια χώρα που «σβήνει»

Η Ιαπωνία έχει σχεδόν 100.000 αιωνόβιους και παράλληλα υπογεννητικότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr