Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης: Θέλουμε την Κύπρο χωρίς στρατεύματα και εγγυήσεις

Αναστασιάδης: Θέλουμε την Κύπρο χωρίς στρατεύματα και εγγυήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Με δεδομένη τη βούληση και επιθυμία για λύση του Κυπριακού, με βάση αρχές και αξίες που θα επιτρέψουν να κτίσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, ένα κράτος που να σέβεται τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων να σέβεται γενικότερα τους πολίτες του», προσέρχεται ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε, στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που θα αρχίσουν αύριο στην Γενεύη και την Τετάρτη θα συγκληθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διεθνής διάσκεψη, για να συζητήσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ειδικά για το θέμα αυτό σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση από Λάρνακα –Γενεύη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος «βεβαίως δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές ούτε στρατεύματα για να προστατεύουν τάχα αυτά που είναι κοινά αναγνωρισμένα ή κοινά αποδεκτά από όλα τα σύγχρονα κράτη και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η μοναδική περίπτωση που χρειάζεται τρίτες χώρες να το εγγυηθούν».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν ο ΓΓ του ΟΗΕ απάντησε στην επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης, απάντησε ότι «δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος αναγνωρισμένο, κράτος μέλος των ΗΕ, κράτος αναγνωρισμένο μέλος της ΕΕ, οι τριμερείς συμμαχίες, συνεργασίες δεν γίνονται με την ελληνική κοινότητα, αλλά το κράτος, η συμμετοχή μας σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς δεν γίνεται υπό την ιδιότητα μας ως κοινότητα, αλλά ως κράτος. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να αποδείξουμε σε κανένα ποιοι είμαστε».

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα, αυτό που έλειπε στο παρελθόν, ίσως να επικρατήσει τώρα, «δηλαδή η καλή βούληση από τουρκικής πλευράς, και είναι η πρώτη φορά από την εισβολή και έπειτα που συνομιλητής της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι η Τουρκία, ιδιαίτερα όσον αφορά τα ουσιώδη θέματα της ασφάλειας και στρατευμάτων».

Το απόγευμα αναμένεται στην Γενεύη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Το βράδυ θα συναντηθούν οι δύο ηγέτες για να οριστικοποιήσουν την ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...