ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊνμάγερ: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για τις δηλώσεις Τραμπ

Σταϊνμάγερ: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για τις δηλώσεις Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία “παρωχημένο θεσμό”, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Οι δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, που θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο, έγιναν δεκτές με ανησυχία», επεσήμανε ο Σταϊνμάγερ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και προτού παραστεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Θα δούμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την αμερικανική πολιτική», συνέχισε ο υπουργός.

Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα την Παρασκευή, δήλωσε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες Bild και The Times ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας «παρωχημένος» οργανισμός.

Η δήλωση αυτή «έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είχε πει ο (μελλοντικός) Αμερικανός υπουργός Άμυνας κατά την ακρόασή του στην Ουάσινγκτον λίγες ημέρες νωρίτερα», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός.

Η σύνοδος των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, «προφανώς θα επηρεαστεί, αν όχι θα καθοριστεί, από τις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος προκάλεσε έκπληξη και ταραχή στις Βρυξέλλες και, υποθέτω, σίγουρα όχι μόνο στις Βρυξέλλες», παραδέχθηκε ο Σταϊνμάγερ.

Αναφορικά με το Μεσανατολικό, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο εβραϊκός εποικισμός δεν θα πρέπει να υπονομεύσει τις προσπάθειες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους, προσθέτοντας όμως ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι επίσης σημαντική.

«Θα πρέπει να είναι επιθυμία όλων των πλευρών να υπάρξουν αποτελέσματα που θα σημαίνουν ότι το Ισραήλ και η Παλαιστίνη μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ.

Στο Βερολίνο, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε από την πλευρά του ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει «αποφασιστικότητα» μετά τις έντονες επικρίσεις του Τραμπ σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Πιστεύω ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, δεν θα πρέπει να πέσουμε σε βαθιά κατάθλιψη. Δεν υποτιμώ αυτά που είπε ο Τραμπ για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όμως θα μας έκανε καλό να επιδείξουμε λίγη αποφασιστικότητα σε μια τέτοια κατάσταση», επεσήμανε ο Γκάμπριελ, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) μιλώντας στην εφημερίδα Bild.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Εκεχειρία μέχρι τη Δευτέρα 11/05 στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 κρατουμένων

UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο – Η δήλωση Τραμπ

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ

Γερμανία: Υπόθεση εκβιασμού με ποντικοφάρμακο σε παιδικές τροφές

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr