ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Το Ισραήλ υπέγραψε αμυντική συμφωνία με τη Κύπρο
Τουρκία: Μέχρι τέλος 2026 οι νεοθωμανοί κάνουν τη «Γαλάζια Πατρίδα» νόμο - Οι Τούρκοι πειρατές τώρα διεκδικούν 176 ελληνικά νησιά
Τέλος με απειλές ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Τετραμερής συνάντηση Ιράν, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας στην Τεχεράνη
Το Ιράν «μάγκεψε» μετά τη συνάντηση με τους τρεις της Συμφωνίας της Μέκκας - Τι δήλωσε ο Μοχσέν Ρεζαΐ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Όχι σε επιδημιολογικές μελέτες ή σε καταγραφές χρηστών, αλλά στα υγρά λύματα που φθάνουν στην είσοδο της μονάδας επεξεργασίας της ΕΥΑΘ στη Σίνδο, έγιναν οι μετρήσεις που… καταδεικνύουν ότι ακόμη και σε περίοδο κρίσης η Θεσσαλονίκη είναι πρωταθλήτρια στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ ιδιαίτερα… ενδιαφέρουσα είναι και η χρήση των ισχυρών ψυχωσικών, αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.
Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας που εκπόνησε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της στη Χημεία Περιβάλλοντος η Σοφία Βελούτσου που τώρα κάνει το διδακτορικό της στο Μόναχο.
Τα συμπεράσματα της πρωτότυπης αυτής μελέτης (αφού δεν υπήρξαν ποτέ ξανά σχετικά μετρήσεις) δείχνουν πως η Θεσσαλονίκη είναι πρωταθλήτρια στην κατανάλωση κάνναβης.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις με όσα καταλήγουν δηλαδή στα λύματα της πόλης λαμβάνονται από 18.2-43.0 δόσεις κάνναβης ανά 1000 κατοίκους καθημερινά. Αντίστοιχα στο Μιλάνο της Ιταλίας με πληθυσμό 1.5 εκ κατοίκους οι δόσεις αυτές ημερησίως ανά 1000 κατοίκους είναι 24, ενώ στην Καταλονία της Ισπανίας με δύο εκατομμύρια περίπου πληθυσμό φτάνουν τις 27.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη χρήση ηρωίνης όπου οι δόσεις στη Θεσσαλονίκη είναι 2.9-5.5 ανά 1000 κατοίκους ενώ στο Μιλάνο 2.3 και στην Καταλονία 4.6.






















































