ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάρτζεον: Το σκληρό BREXIT θα είναι οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο

Στάρτζεον: Το σκληρό BREXIT θα είναι οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτήρισε την επιλογή του «σκληρού Brexit», η οποία περιλαμβάνει την έξοδο και από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η Πρώτη Υπουργός (πρωθυπουργός) της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον.

Η κεντροαριστερή εθνικίστρια πολιτικός και ηγέτις του σοσιαλιστικού Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), η οποία ηγείται επίσης της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας, τόνισε ότι η χώρα της θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να καθορίσει η ίδια το μέλλον της, εάν όλες της οι προτάσεις προς την κεντρική βρετανική κυβέρνηση του Λονδίνου για τη μορφή που θα λάβει το Brexit απορριφθούν.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από εκείνο του 2014, καθώς θεωρεί ότι οι συνθήκες, μετά την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν αλλάξει.

Η Σκωτία, όπως και η Βόρεια Ιρλανδία, ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., ωστόσο η σαφώς πολυπληθέστερη Αγγλία και η Ουαλία καθόρισαν το αποτέλεσμα, ψηφίζοντας υπέρ του Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνέλαβε Τούρκο για παροχή χρηματοδότησης και προμηθειών στη Χαμάς ως δήθεν… ανθρωπιστική βοήθεια

Συνάντηση Μητσοτάκη-Δούκα στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν

Κύπρος: Χειροπέδες σε 44χρονο για κατασκοπεία βρετανικής βάσης υπέρ του Ιράν

Ο Φαραντούρης «βυθίζει» τον τουρκικό πειρατικό αλιευτικό στόλο – Η Κάλλας και η Κομισιόν μαζί του

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Σταθερός στόχος παραμένει η επανένωση της Μεγαλονήσου» – ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος για λύση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr