Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία διέψευσε ότι αναμίχθηκε σε απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου του Μαυροβουνίου

Η Ρωσία διέψευσε ότι αναμίχθηκε σε απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου του Μαυροβουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κρεμλίνο απέρριψε για μια ακόμη φορά τις κατηγορίες του Μαυροβουνίου ότι η Ρωσία αναμείχθηκε σε απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα της Αδριατικής, σχέδιο που περιελάμβανε και δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς τον περασμένο Οκτώβριο, χαρακτηρίζοντάς τες παράλογες και αβάσιμες.

«Είναι παράλογες κατηγορίες. Δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, περιλαμβανομένου του Μαυροβουνίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ημέρα των εκλογών τον περασμένο Οκτώβριο, οι Αρχές του Μαυροβουνίου συνέλαβαν 20 πρόσωπα από τη γειτονική Σερβία με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν ένοπλες επιθέσεις εναντίον του κράτους.

Αργότερα ανέφεραν ότι Ρώσοι εθνικιστές είχαν επίσης αναμιχθεί σε ματαιωθείσα συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του τέως πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς και την άνοδο στην εξουσία πολιτικού από την φιλορωσική αντιπολίτευση.

Την Κυριακή ο ειδικός εισαγγελέας του Μαυροβουνίου Μιλιβόγιε Κάτνιτς δήλωσε ότι ο Ρώσος διπλωμάτης Έντουαρντ Σισμάκοφ ενεπλάκη στη συνωμοσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr