Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

118 δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν στην Τουρκία από τις 15 Ιουλίου 2016

118 δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν στην Τουρκία από τις 15 Ιουλίου 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας αναφορικά με την Τουρκία αναφέρεται η Hurriyet Daily News.

Σύμφωνα με την έκθεση η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία επιδεινώθηκε δραματικά τον τελευταίο χρόνο ειδικότερα έπειτα από την κήρυξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στην επιβολή επιτρόπων στον Όμιλο Zaman, στην καταδίκη του Γενικού Διευθυντή Έκδοσης της Cumhuriyet, Τζαν Ντουντάρ και του Εκπροσώπου της εφημερίδας στην Άγκυρα, Ερντέμ Γκιουλ, το κλείσιμο της Ozgur Gundem και η κράτηση αρκετών πανεπιστημιακών.

«Έπειτα από την ανακήρυξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης 118 δημοσιογράφοι βρίσκονται προφυλακιστέοι και 184 ΜΜΕ έκλεισαν με προεδρικά διατάγματα με ισχύ νόμου … τουλάχιστον 375 ΜΚΟ έκλεισαν», γράφει μεταξύ άλλων η έκθεση ενώ γίνεται αναφορά και στην αύξηση των βασανιστηρίων, στην κατάχρηση εξουσίας στις περιοχές στις οποίες έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς και ότι παραμένει η ατιμωρησία στις ένοπλες δυνάμεις για περιπτώσεις κακοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr