ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Βαθύ ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Προς «καρατόμηση» Χέγκσεθ και Ράτκλιφ λόγω της συμφωνίας με το Ιράν
Διαρροή-σοκ για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Πληροφορίες για σαρωτικές υποχωρήσεις της Ουάσιγκτον μεταδίδουν τα αραβικά Μέσα
Πολεμική ρητορική από το Ιράν και απειλές λίγες ώρες μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ
Σε τροχιά σύγκρουσης Τραμπ και Γκράχαμ για το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ιράν - Βαθαίνει το ρήγμα στους Ρεπουμπλικανούς
Συρία: Έλληνες (Ρωμιοί-Ελληνορθόδοξοι) και Μνημεία στο στόχαστρο του νεο-οθωμανικού καθεστώτος της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την ώρα που το θερμόμετρο στις σχέσεις με τους γείτονες έχει ανέβει, από τη μία πλευρά λόγω των συνεχιζόμενων περιστατικών στα Ίμια, που ανακαλύπτουν καθημερινά οι Τούρκοι και δεύτερον, λόγω της εισόδου, χτες, των δύο Τούρκων κομάντος, που ζήτησαν άσυλο, ήρθε να προστεθεί και η «επίσκεψη» του «Τσεσμέ» που βγήκε την Πέμπτη στο Αιγαίο, για να πραγματοποιήσει έρευνες.
Βέβαια, αν και η NAVTEX που εκδόθηκε από την Τουρκία, έλεγε ότι οι έρευνες θα διεξάγονταν από την Πέμπτη, έως ότου δοθεί νέα εντολή, προκάλεσε εντύπωση ότι το Τσεσμέ, το μεσημέρι της Παρασκευής, απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Θάσου.
Το τουρκικό ωκεανογραφικό δεν συνοδευόταν από κάποιο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ενώ σημειώνεται ότι τις κινήσεις του δεν παρακολουθούσε και κάποιο ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού.
Σε μια πρώτη κίνηση πάντως μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX από ελληνικής πλευράς εκδόθηκε η αντί-NAVTEX 40/17 από τον σταθμό της Λήμνο στην οποία αναφέρεται ότι ο τουρκικός σταθμός της Σμύρνης δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδώσει την συγκεκριμένη ΝAVTEX με αριθμό 244/17 γιατί η περιοχή ερευνών ανήκει σε ελληνική αρμοδιότητα.























































